یکی از مواردی که معمولاً توسط سئوکار و یا نویسندگان محتوا نادیده گرفته میشود، نحوه نوشتن رپورتاژ آگهی است. در طراحی کمپینهای مرتبط با رپورتاژ آگهی معمولاً به پارامترهای مرتبط با لینک دهی توجه میشود اما یکی از مهمترین مواردی که در اثربخشی رپورتاژ شما تأثیر مستقیم و زیادی دارد، متنی است که بهعنوان رپورتاژ مینویسید.
در برخی از اوقات به علت ناآشنایی نویسنده با اصول رپورتاژ نویسی نتیجه دلخواهتان از این کار را نمیگیرید. در ادامهی این نوشتار به شما آموزش میدهیم تا بتوانید بهترین متن برای رپورتاژ آگهی خود را تهیه نمایید. با تسمینو همراه شوید.
همانطور که میدانید همهی ما در تلاشیم تا در موتورهای جستجوی بزرگ مثل گوگل جایگاه بهتری را کسب کنیم. از طرفی گوگل نیز تمام سعی خود را میکند تا بهترین نتیجه را به کاربران خود نشان دهد. علاوه بر گوگل کاربران هم بسیار هوشمند شدهاند و خیلی سریع میتوانند محتوای تبلیغاتی را از سایر محتواها شناسایی کنند و زمانی که با تبلیغات مواجه میشوند معمولاً آن را نادیده گرفته و به آن توجهی نمیکنند. بر اساس این توضیحات، در نحوه نوشتن رپورتاژ آگهی باید تمرکز خود را بر تولید محتوای ارزشمند بگذارید. در غیر این صورت کاربران خود را از دست میدهید و فضای رقابتی را تقدیم رقبا میکنید.
در ادامه مطلب با ما باشید تا پس از بررسی ماهیت رپورتاژ آگهی به شما بگوییم که چطور با محتوای جذاب بهترین بازخورد را از این نوع تبلیغات داشته باشید.
رپورتاژ آگهی چیست؟
اگر شما هم جزو کسانی باشید که در حیطهی دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنند، قطعاً واژهی رپورتاژ آگهی به گوش شما خورده است.
رپورتاژ به مطلبی گفته میشود که در سایر وب سایتها درج شده و از آن مطلب لینکهایی به سایت شما ارجاع داده میشود. همانطور که میدانید گوگل توجه بسیاری به اعتبار وبسایتها دارد و دریافت چنین لینکهایی باعث میشود تا گوگل سایت شما را بهعنوان یک منبع معتبر شناسایی کند. جمعآوری این بک لینکهای باارزش بر روی سئو سایت شما تاثیرات بهشدت مثبتی دارد.
البته فراموش نکنید که در حیطه سئو، تمامی فعالیتها باید حالت طبیعی خود را حفظ کنند. در غیر این صورت گوگل نهتنها به شما امتیاز مثبتی نخواهد داد، بلکه شما را جریمه میکند.
اما هدف از درج رپورتاژ تنها لینک سازی خارجی نیست بلکه شما با یک محتوای باکیفیت میتوانید بازدید بسیار زیادی کسب کنید و کاربران واقعی را به سمت وبسایت خود هدایت کنید. اینجاست که اهمیت نوشتن رپورتاژ آگهی پررنگتر میشود.
برای آنکه بتوانیم محتوای مؤثری بنویسیم، باید مراحلی را برای این کار در نظر بگیریم. این مراحل در ادامه بهصورت کامل بررسی شدهاند. تنها کافی است شما هم این اصول رپورتاژ نویسی را رعایت کنید تا تأثیر آن بر روی ترافیک سایت را ببینید.
بیشتر بخوانید :
قدم اول هدف رپورتاژ خود را تعیین کنید.
نهتنها در رپورتاژ نویسی بلکه بهطورکلی در تولید محتوای وبسایت باید پیش از هر چیزی هدف خود را مشخص کنید. گاهی رسالت محتوای شما آموزش نکاتی به کاربران است و در برخی مواقع شما میخواهید بهصورت غیرمستقیم تبلیغاتی را در دل محتوای خود بگنجانید و یا حتی در مواقعی که محتوای شما صرفاً خبری است و میخواهد اتفاق یا مجموعهای از اتفاقات را به گوش مخاطب برسانید.
برای هرکدام از این اهداف باید سبک نوشتاری متفاوتی داشته باشید. بهعنوانمثال، محتوای خبری باید کوتاه و رسا باشد، در محتوای آموزشی بهتر است از صفر تا صد آن موضوع را پوشش بدهید و در محتواهای تبلیغاتی یا اصطلاحاً کپی رایتینگ شما باید بهصورت نامحسوس و بهطور طبیعی کاربر را به خرید و یا عملی که مدنظر شماست، ترغیب کنید. اگر این تبلیغات بیشازحد و یا اغراقآمیز باشد، نتیجه خوبی نخواهید گرفت.
قدم دوم پرسونای مخاطب خود را به خوبی بشناسید.
ممکن است همه ما در دنیای بازاریابی چه بهصورت آنلاین و چه به همان شکل سنتی، بارها و بارها کلمه پرسونای مخاطب را شنیده باشیم اما واقعاً منظور از این واژه چیست؟
پرسونا تصویری شفاف و فرضی از یک شخص و یا در مواقعی از یک کسبوکار است. این شخص میتواند مخاطب، مشتری و یا خریدار محصول و خدمات ما باشد. این تصویر باید در مورد درصد قابلتوجهی از مخاطبان ما صادق باشد و درواقع مجموعهای از ویژگیها، خواستهها و یا حتی سبکرفتاری مخاطب و کاربر فرضی ماست. بر اساس این تعریف متوجه شدیم که در گام دوم باید مخاطب و طرز فکر عمومی آنها را شناسایی کنیم.
اگر بخواهیم این موضوع را در قالب یک مثال توضیح دهیم، باید بگوییم که برای شناسایی پرسونای مخاطب باید به سن، جنسیت، جایگاه اجتماعی و میزان تحصیلات توجه داشته باشیم. البته این ویژگیها جزو سادهترین موارد شناسایی مخاطب محسوب میشود و در برخی از کسبوکارها باید نگاه کاملتر و دقیقتری داشته باشیم.
اما بهصورت کلی زمانی که شما برای قشر کودکان یک جامعه مینویسید، نوشتهی شما بسیار با مطلبی که برای بزرگسالان نوشته میشود متفاوت خواهد بود. حتی لحن نوشتاری شما باید بر اساس نوع مخاطب انتخاب شود؛ زیرا در برخی از موارد لحن عامیانه لازم است و در برخی از مواقع لحن کاملاً رسمی.
قدم سوم نتیجه مورد انتظار کاربر از جستجو را کشف کنید.
هر شخصی وقتی موضوعی را در گوگل جستجو میکند، انتظار پاسخی متناسب و کاملاً مرتبط با سؤال خود را دارد. بنابراین باید بدانید که وقتی کاربر کلمه کلیدی را جستجو میکند دوست دارد چه محتوایی را ببیند، سپس محتوای خود را کاملاً شبیه به خواسته کاربر تنظیم کنید.
بهعنوان نمونه اگر کاربر کلمه تصویر X را جستجو میکند، دقیقاً به دنبال یافتن تصاویری از آن موضوع خاص میگردد و اگر شما محتوای متنی و یا ویدیوی به نمایش دهید، بهسرعت صفحه شما را میبندد. پسازاین مرحله میتوانید نوشتن رپورتاژ آگهی را شروع کنید.
قدم چهارم عناوین جذاب بنویسید.
بهطورکلی زمانی که کاربر صفحهای را باز میکند، در نگاه اول تمامی تیترهای موجود آن صفحه را اسکرول میکند. درست در این زمان است که شما میتوانید توجه مخاطب را به رپورتاژ خود جذب کنید. علاوه بر نوشتن عناوین جذاب باید محتوای جدید و کاربردی را تولید کنید تا به این صورت بتوانید ترافیک بیشتری را به سمت سایت خود هدایت کنید.
قدم پنجم ویراستاری مطلب نوشته شده را فراموش نکنید.
بسیاری از تولیدکنندگان محتوا از این مرحله غافل میشوند و پس از نوشتن محتوا بهسرعت آن را منتشر میکنند. اما بهتر است قبل از انجام این کار یک بار محتوای خود را مطالعه کنید و از دید یک کاربر خارجی آن را بررسی کنید. در این مرحله اگر اشتباهات تایپی و یا نگارشی دارید، حتماً آنها را اصلاح کنید قرار دادن علائم نگارشی به خوانایی و روانتر شدن متن شما کمک شایانی میکند.
جمع بندی از نحوه نوشتن رپورتاژ آگهی
در این مقاله سعی کردیم تا شما را در نوشتن یک محتوای جذاب و کاربرپسند یاری کنیم. اگر شما بتوانید با متن جذاب دل کاربران را بهدست بیاورید، میتوانید نتیجه تبلیغات خارج از وبسایت خود را چندین برابر کنید.
در آخر هم این نکته را گوشزد کنیم که خلاقیت حرف اول در تولید محتوا را میزند. پس سعی کنید مانند رقبا عمل نکنید زیرا این کار علاوه بر تأثیر منفی بر روی کاربر، دیدگاه گوگل را نیز نسبت به شما منفی میکند.
اگر شما هم تجربه رپورتاژ نویسی دارید حتماً تجربیات و نکاتی که به شما کمک کرده است را در بخش نظرات همین پست برای ما و سایر نویسندگان یادداشت کنید.
خوب بود مرسی
ممنون از بازخورد خوبتون
پست بسیار جالبی بود
به نظرم اگر یک نمونه ریپورتاژ هم برای مثال لینک میدادین بد نبود که با نمونه هم دوستان آشنا بشن
اما در کل خوب بود
تشکر
ممنونم از نظرتون
حتما یک نمونه رپورتاژ خوب و با کیفیت لینک خواهیم داد .
ممنون مطلب خیلی خوبی نوشتید
بسیار عالی و پر نشات است واز تبلیغات بسیار عالی استفاده است
سلام خسته نباشید یه سوالی داشتم ؟ برای ریپورتاژ باید متن ها متفاوت باشه ؟ یا اینکه مثلا یه متن رو آماده میکنیم توی چندین سایت بذاریم ؟
با سلام و عرض ادب
بله , در صورتی که متفاوت باشه نتیجه بهتری خواهد داشت
سلام
با سایت شما تازه آشنا شدم واقعا خیلی عالی هستش…
انشالله باهتون همکاری خواهم داشت.
بسیار خوب و عالی بود اگر یه مثال هم می زدین بهتر عالی تر می شد.