چگونه رپورتاژ آگهی بنویسیم؟
چگونه رپورتاژ آگهی بنویسیم؟ این سوال جزو سوالات پرتکرار محتوا نویسانی است که قصد دارند یک محتوای عالی را برای رپورتاژهای مختلف تهیه کنند. اگر برای شما هم این سوال پیش آمده که «چگونه رپورتاژ بنویسیم؟» تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا با فرآیند صفر تا صد تهیه بهترین رپورتاژ آشنایتان کنیم.
رپورتاژ چیست؟
قبل از مرور فرآیند تهیه محتوای رپورتاژ، لازم است با اینکه رپورتاژ چیست بیشتر آشنا شوید. رپورتاژ مطلبی است که در وب سایتهای اینترنتی مختلف درج شده و در آن معمولاً یک یا چند لینک به سایت فردی که رپورتاژ را تهیه کرده است داده میشود. گوگل در سالهای اخیر اهمیت بسیار زیادی برای اعتبار سایتها قائل بوده و به این واسطه سایتهایی که اعتبار بیشتری نزد کاربران و دیگر سایتها دارند را در ردههای بالاتر از نتایج نشان میدهد.
تهیه رپورتاژ، انتشار آن در سایتهای دیگر و وجود لینک سایت شما در آن سایت، سه مرحلهای است که در نهایت موجب کسب اعتبار بیشتری برای دامنه شما در گوگل شده و این موتور جست و جو را ایجاب میکند تا توجه ویژهتری به سایت شما داشته باشد. البته لازم به ذکر است که هدف از تهیه رپورتاژ تنها لینکسازی برای افزایش اعتبار نزد گوگل نبوده و اگر رپورتاژ به شکلی اصولی تهیه شود، میتواند کلیکهای زیادی را از کاربرانی که آن را میخوانند برای سایت شما به همراه داشته باشد.
چگونه رپورتاژ آگهی بنویسیم؟
خیلی از کاربران از ما میپرسند که یک رپورتاژ خوب چه ویژگیهایی داشته و «چگونه رپورتاژ آگهی بنویسیم؟» تا مخاطبان بیشتری جذب سایت شوند؟ در ادامه با ۵ گام اصلی که در واقع پاسخ به این سوال است در خدمت شما هستیم.
بیشتر بخوانید :
تعیین هدف و سبک محتوا
رپورتاژ آگهی نوعی محتوای متنی است که میتواند در ترکیب با سایر محتواها (تصویری و صوتی) تهیه و در سایت مقصد منتشر شود. به طور کلی همواره مهمترین سوالی که باعث میشود یک محتوا به شکل بهتری تهیه شود، هدف از تهیه آن است. اگر در ابتدای مسیر هدف خود را از تهیه رپورتاژ مشخص کنید در طول نوشتن آن میدانید که قرار است چه چیزی را به مخاطب القا نمایید و در مواردی که لازم بود روی آن تاکید میکنید.
گاهی اوقات هدف شما از تهیه رپورتاژ آموزش یک موضوع است و گاهی تبلیغ یک محصول یا خدمت، اساس محتوای شما را تشکیل میدهد. برای اهداف مختلف سبکهای مختلفی از رپورتاژنویسی مطرح است و این هدف است که سبک محتوا را مشخص میکند. از این رو پیش از هر چیزی تعیین کنید که رپورتاژ برای چه منظوری تهیه شده و میخواهید چه چیزی را به کاربر بگوید.
شناخت ویژگی مخاطب
شناخت مخاطب، دومین گام در تهیه یک متن عالی برای رپورتاژ آگهی است. همان طور که میدانید هر سایت در حوزه خاصی فعالیت میکند و هر حوزه نیز مخاطبان ویژه خود را دارد. حتی اگر مخاطب سایت شما عموم مردم باشند، باز هم خاصیت رپورتاژ آگهی شما باید به گونهای باشد که توسط عموم مردم مورد استقبال قرار بگیرد. در حوزه بازاریابی، یک مفهوم بسیار کاربردی وجود دارد که کلید موفقیت بسیاری از افراد است.
این کلید طلایی «شناخت پرسونای مخاطب» نام دارد. یعنی شما باید بدانید که روبرویتان چه فردی قرار گرفته تا با توجه به ویژگیهای آن فرد محتوای خاصی را برای وی در نظر بگیرید. ما به صورت ناخودآگاه در زندگی شخصیمان با توجه به پرسونای مخاطب رفتارهایمان را صورت میدهیم. به طوری که رفتار و محتوای ارائه شده از سمت ما برای یک فرد میانسال نسبت به یک کودک تفاوتهای زیادی دارد.
در واقع در محتوای متنی هم همین این موضوع صدق کرده و باید ببینید که مخاطب اصلی سایت چه ویژگیهایی دارد و سپس با توجه به آن ویژگیها، متن مناسبی را تهیه کنید. طبیعی است رپورتاژی که برای مخاطبان یک سایت آرایشی که اغلب خانمهای جوان مخاطب آن هستند نوشته میشود با رپورتاژی که برای یک سایت فروش سنگ تهیه میشود تفاوتهای چشمگیری داشته باشد و اینجا است که شناخت پرسونای مخاطب تفاوتها را رقم میزند.
شناخت کلمات کلیدی مناسب
خودتان را جای کاربر قرار داده و فکر کنید اگر جای او بودید برای پیدا کردن سایت موردنیازتان چه عناوینی را جست و جو میکردید؟ شناخت عناوین پر جست و جویی که توسط اغلب مخاطبان یک سایت در موتورهای جست و جو مورد استفاده قرار گرفته است، به شما کمک میکند از این کلمات به صورت ویژهتری در رپورتاژ آگهیتان استفاده نمایید. در واقع بکارگیری کلمات کلیدی شاخص و پرمخاطب در طول متن، نه تنها باعث مطالعه کامل رپورتاژ توسط کاربر میشود، بلکه از نظر سئو هم تاثیر مثبتی روی جایگاه سایت شما در گوگل دارد. از این رو با شناخت کلمات کلیدی مناسب سعی کنید دقیقا همان چیزی که اغلب کاربران به دنبالش هستند را در رپورتاژ بازتاب دهید.
استفاده از عناوین خلاقانه و جذاب
شما خودتان به عنوان مخاطب، وقتی وارد یک سایت میشوید در ابتدا به چه چیزهایی دقت میکنید؟ مطمئناً اگر «عناوین به کار رفته در متن» اولین جواب شما نباشد، جزو موارد نخستی است که آن را دنبال میکنید. طبق تحقیقات به عمل آمده، اکثر مخاطبان وقتی وارد یک سایت میشوند در ابتدا به تیترهای موجود در آن نگاهی انداخته و با اسکرول کردن صفحه سعی میکنند یک شِمای کلی از مطلب را در ذهن خود ایجاد نمایند.
این یعنی عناوین مورد استفاده در رپورتاژ آگهی جزو مهمترین موارد در متن است که کاربران را تحت تاثیر خود قرار میدهد. پس سعی کنید از سرتیترهای جذاب و غیر کلیشهای استفاده کنید که نظر مخاطب را جلب کرده و در آن عباراتی که کاربران زیاد جست و جو میکنند به کار رفته باشد. با رعایت این نکته، سرتیترهای رپورتاژ هم جذابیت بیشتری دارند و هم از نظر سئو قویتر خواهند بود.
ویراستاری و نگارش نهایی متن
شاید خیلی از محتوا نویسان تا چهارمین گام در تهیه رپورتاژ به شکل عالی پیشروی نمایند، اما یکی از مهمترین مراحل تهیه محتوا یعنی ویراستاری آن را فراموش کنند. همین سهل انگاری موجب میشود در قسمتهایی از متن ناهماهنگی بین جملات و کلمات رخ دهد. این ناهماهنگی مطمئناً از کیفیت رپورتاژ میکاهد.
برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است پس از تهیه متن رپورتاژ، حداقل یک بار آن را به دقت بخوانید و ویرایشاتی نظیر اصلاح کلمات، قرار دادن علائم نگارشی و بررسی اجزای جمله را به دقت اعمال کنید.
سخن پایانی در پاسخ به سوال چگونه رگورتاژ آگهی بنویسیم؟
در این مقاله سعی کردیم به سوال «چگونه رپورتاژ آگهی بنویسیم؟» پاسخ داده و شما عزیزان را با فرآیند نوشتن محتوای رپورتاژی خوب و استاندارد آشنا کنیم. تجربه نشان داده در هر زمینهای خلاق باشید به موفقیت میرسید؛ پس سعی کنید در تهیه رپورتاژ هم خلاقیت را چاشنی کار کنید تا نتیجه بهتری حاصل شود. از این که تا پایان نگاههایتان را به ما هدیه کردید از شما سپاسگزاریم. نقطه نظرات و انتقاداتتان را نسبت به این مقاله از طریق بخش دیدگاهها به اطلاعمان برسانید.